Pohjolan oloissa koritarkastukset ja Suomessa tehty ruosteenestokäsittely ovat ensisijaisen tärkeitä, jotta auton kori säilyy kunnossa ja turvallisena. Autonvalmistajan tehtaalla tekemä ruostesuojaus on lähes kokonaan lopetettu, sillä EU:n päästötavoitteet tekevät autotehtaiden ruostesuojauksen mahdottomasi. Yhtenä syynä on myös se, että maailmassa vuosittain yli 80 miljoonasta autosta vain noin 0,1% (promille) päätyy Suomen markkinoille, jonka takia autoja ei valmisteta sopimaan Suomen vaativiin olosuhteisiin.  Suolaus, hiekoitus, nollakeli ja vesi ovat autosi korin pahimmat viholliset.

Lue lisää ruosteenestosta

Autosi korin puhkiruostumattomuustakuun säilyminen edellyttää säännöllisiä koritarkastuksia, jotka eivät yleensä kuulu auton muun huolto-ohjelman piiriin. Käytännössä auton korin kunnosta huolehtiminen on jätetty omistajan vastuulle. Autosi huoltokirjan yhteydessä on koritakuutarkastusten lomake. Jos koritarkistus on tekemättä, ota yhteys merkkiliikkeen huoltoon.

Lue lisää puhkiruostumattomuustakuusta

Kysy asiantuntijalta neuvoa

Autoalan Ruosteenestoliikkeiden Keskusliiton jäsenliikkeet ovat luotettava valinta autosi korin ruostumattomuuden ja turvallisuuden varmistajaksi. Mukana on korkeaan laatuun sitoutuneita autojen ruosteenestoliikkeitä sekä ruosteenestoaineiden maahantuojia. Valtakunnalliseen yhdistykseen kuuluvat jäsenliikkeet pitävät autosi korin kunnossa tinkimättömällä ammattitaidolla.

Kysy lähimmältä jäsenliikkeeltämme neuvoja autosi korin kunnon, auton turvallisuuden ja jälleenmyyntiarvon säilyttämiseen parhaana mahdollisena.

Katso lähin jäsenliike